ثبت شرکت

ثبت شرکت

شرکت سهامی خاص چیست؟

احتمال زیاد تا کنون نام این نوع شرکت ها را بسیار شنیده اید و اغلب افراد نیز اطلاعات دقیقی در رابطه با نحوه کار شرکت ها و همچنین نحوه ثبت آن ندارند پس لازم است یکبار برای همیشه به صورت دقیق با این شرکت ها و نحوه ثبت آن ها آشنا شوید.

این شرکت ها از متداول ترین نوع شرکت هایی هستند که در ایران به ثبت می رسد و با توجه به نام آن ها که سهامی خاص می باشد، سرمایه شرکت و سرمایه گذاران آن به سهام تبدیل می شود و همچنین اشخاص سرمایه گذار و مؤسس در این شرکت ها تمام سرمایه مورد نیاز را تأمین کرده و مقدار سود و ضرر هر سهامدار با توجه به مبلغ اسمی سهام آن ها تعیین می شود.

در شرکت های سهامی سرمایه کل شرکت به قسمت های مشخص و مساوی تبدیل می شود و هر بخشی از آن یک سهم نامیده می شود.

احتمالاً برایتان سؤال شده است که مبلغ اسمی چیست و چگونه تعیین می شود، این گونه می توان گفت مبلغی که یک فرد در شرکت سرمایه گذاری کرده و با توجه به همان مقدار سرمایه گذاری شده در برابر بدهی های شرکت متعهد و مسئول است.

قوانین ثبت شرکت سهامی خاص

  • جهت ثبت این نوع شرکت حداقل سرمایه ای که می توان با آن اقدام به تأسیس شرکت کنید مبلغ صدهزار تومان می باشد.
  • در زمان ثبت شرکت سهامی خاص ۳۵ درصد از سرمایه کل شرکت در حساب ویژه و مجزا سپرده گذاری شود.
  • حداقل تعداد اعضای این شرکت ها به عبارتی ۳ سهامدار و ۲ بازرس می باشد.
  • جهت نامگذاری این شرکت ها فارغ از نام مورد نظر، اضافه کردن عبارت “سهامی خاص” از الزامات می باشد.
  • نام مورد نظر نیز بهتر است سه سیلابی انتخاب شود.
  • در این شرکت ها برای مبلغ اسمی سهام، محدودیت خاصی در نظر گرفته نشده است.

شرایط ثبت شرکت از نوع سهامی خاص

با توجه به آن که پیش تر ذکر شد تعداد اعضای مورد نیاز جهت ثبت شرکت ۳ سهامدار است که شامل یک مدیرعامل و یک رئیس هیئت مدیره و همچنین یک فرد عضو هیئت مدیره خواهد بود و بعلاوه دو نفر بازرس می باشند از این رو:

  • افرادی که بعنوان بازرس انتخاب می شوند هیچ گونه رابطه فامیلی با هیئت مدیره نداشته باشند.
  • افرادی که بعنوان اعضای اصلی هیئت مدیره هستند حتما لازم است تا یک سهم داشته باشند.
  • هر فرد و یا بعبارتی هر شخص سهامداری با توجه به مبلغ اسمی سهام خود در برابر بدهی های شرکت مسئولیت دارد.
  • هر گونه عملیات شرکت از جمله صدور سهام قبل از ثبت قانونی شرکت ممنوع است و پیگرد قانونی دارد.
  • تمام سرمایه شرکت توسط اعضا تامین می شود.

مزایا و معایب ثبت انواع شرکت سهامی خاص

مزایا

  • انتقال سهام به راحتی قابل انجام است، این یکی از مزیت های مهم سهامی بودن سرمایه شرکت می باشد.
  • شرکت های سهامی خاص دارای اعتبار بالاتری در برابر انواع شرکت های مسئولیت محدود است و به راحتی می توان در مناقصه ها و مزایده ها شرکت کرد و همچنین جهت دریافت وام نیز می توان راحت تر اقدام شود.
  • هر یک از اعضای این شرکت ها یا بعبارتی سهامداران با توجه به مقدار سهم خود تعهدات و مسئولیت هایی را بر عهده دارند.
  • نظر و رأی هریک از سهامداران در انتخاب اعضای اصلی هیئت مدیره مؤثر است.
  • از مهمترین مزایای این نوع شرکت می تواند به سرمایه گذاری های هر چند کوچک اشاره کرد، زیرا هر فردی می تواند با توجه به مبلغ مورد نظر خود سهام این شرکت ها را تهیه کند.

معایب

  • همانطور که پیش تر گفته شد شرکت های سهامی خاص دارای اعتبار بیشتری در برابر شرکت های مسئولیت محدود هستند، اما از معایب آن نیز در این مورد می توان به قوانین سخت و پیچیده در شرکت های سهامی خاص هنگام ثبت و یا در ادامه فعالیت آن ها اشاره کرد.
  • بازرسین و همچنین اعضای هیئت مدیره در این نوع شرکت ها نیاز به تمدید دارند که بازرسین هر سالی یک بار و اعضای هیئت مدیره نیز هر دوسال یکبار تمدید شوند و جهت تمدید، صورت جلسه ای به اداره ثبت تحویل داده شود.

مدارک لازم جهت ثبت شرکت های سهامی خاص

  • کارت ملی و شناسنامه همه ی اعضای هیئت مدیره، بازرسین و همچنین افراد سرمایه گذار و سهامداران
  • ارائه اظهارنامه شرکت سهامی خاص در دو نسخه
  • ارائه اساسنامه شرکت سهامی خاص در دو نسخه
  • ارائه صورت جلسه مجمع عمومی مؤسسین شرکت و هیئت مدیره در دو نسخه
  • در صورتی که هر یک از اعضای هیئت مدیره و یا سهامداران شخص حقوقی باشند نیاز است تا کپی آخرین روزنامه رسمی و نامه معرفی نماینده را نیز بعنوان مدارک لازم ارائه دهند.
  • همچنین در صورت وجود سهامدار خارجی در میان اعضای شرکت اگر شخص حقیقی می باشد نیاز است تا مدارک شناسایی از جمله پاسپورت ارائه شود و شخص حقوقی ضروری است که گواهی و مدارک لازم ثبت شرکت در خارج از کشور را به همراه ترجمه آن ارائه دهند.
  • تعهد و اقرارنامه بازرسین با این مفاد که هیچ گونه نسبت فامیلی با اعضای هیئت مدیره ندارند ضروری می باشد.
  • در صورت مراجعه به وکیل جهت انجام مراحل ثبت نیاز به ارائه اصل و فتوکپی وکالت نامه می باشد.
  • فیش و گواهی بانکی پرداخت ۳۵ درصد از سرمایه اولیه شرکت که پیش تر ذکر شد از قوانین ثبت این گونه شرکت ها می باشد.
  • ارائه اقرار نامه تمامی اعضای هیئت مدیره، گواهی بر اینکه هیچ گونه ممنوعیتی جهت فعالیت تجاری برای هر یک از اعضا وجود ندارد.

مقررات مالیاتی شرکت سهامی خاص

مراحل ثبت شرکت های سهامی خاص

گام اول، نیاز است تا با ورود به وبسایت http://irsherkat.ssaa.ir درخواست خود را ثبت نمایید.

گام دوم، عقد قرار است که می توان این مرحله را به حالت های مختلف حضوری، آنلاین و تلفنی انجام داد.

گام سوم، انتخاب نام شرکت است، با توجه به آنچه پیش تر گفته شد نام شرکت نیز دارای قوانین مخصوصی از جمله موارد زیر می باشد:

  1. نام باید سه سیلابی انتخاب شود.
  2. حتما ریشه فارسی داشته باشد.
  3. توسط شرکت های دیگر ثبت نشده و تکراری نباشد.
  4. مطابق با قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد.
  5. معنای مشخصی داشته باشد.

گام چهارم، در این مرحله از روال ثبت، نیاز است تا کارفرما وکالت نامه و تقاضانامه را تائید نماید.

گام پنجم، مدارک مورد نیازی که پیش تر تمامی آن ها را نام برده در این مرحله به اداره مرتبط ارائه می شود تا پرنده مورد نظر بصورت رسمی تشکیل شود و سپس به تائید دبیرخانه رسیده و ثبت خواهد شد.

گام ششم، در اداره ثبت جهت انجام مراحل نهایی کارشناس مربوطه تمامی مدارک و پرونده را بررسی کرده و در صورت نقص مدارک و یا وجود مشکل پرونده برای بررسی مجدد، رفع نقص و تکمیل مدارک بازگردانده می شود.

گام هفتم، در صورت تکمیل مدارک بصورت کامل و تائید آن، کارشناس موردنظر جهت تهیه آگهی ثبت اقدام کرده و شخص یا اشخاص متقاضی با همراه داشتن مدارک شناسایی لازم جهت دریافت مدارک ثبتی به دفاتر و اداره مربوطه مراجعه می کنند.

گام هشتم، پس از عبور از تمامی مراحل و دریافت مدارک مورد نیاز و همچنین شماره ثبت شرکت، جهت ثبت آگهی در روزنامه رسمی اقدام می شود و مبلغ آن بصورت اینترنتی نیز پرداخت شود و پس از درج آگهی فعالیت شرکت بصورت رسمی آغاز خواهد شد.

هزینه ثبت شرکت های سهامی خاص

مقدار هزینه هایی که جهت ثبت شرکت صرف می شود متفاوت است، با توجه به اینکه خود اشخاص اقدام به ثبت شرکت می کنند و یا این مسئله را به شرکت های حقوقی مخصوص در این زمینه می سپارند، این هزینه متغیر است.

اگر خود شخص و یا اشخاص متقاضی مراحل ثبت شرکت را انجام دهند تنها هزینه های دولتی را پرداخت می نمایند که این هزینه های بخشی ثابت است و بخشی نیز با توجه به سرمایه اولیه شرکت مقداری افزایش می یابد.

اما توجه داشته باشید که مسئله ثبت شرکت شاید ساده به نظر بیاید اما پیچیدگی ها و نکاتی دارد که اگر به درستی و طبق روال انجام نشود در آینده برای سهامداران و تمامی اعضا مشکل ساز خواهد شد.

پس بهتر است انجام مراحل ثبت شرکت را به مؤسسات و شرکت های فعال در این زمینه بسپارید تا بوسیله کارشناسان و تجربه کاری که در این زمینه طی سال های مختلف و پروژه های متفاوتی کسب کرده اند بتوانند بهترین در کوتاه ترین زمان ممکن و بدون هیچ گونه مشکلی شرکت مورد نظر را به ثبت برسانند.

توجه داشته باشید که در این صورت علاوه بر هزینه های دولتی که پیش تر گفته شد مبلغی جهت ثبت توسط این شرکت ها نیز اضافه می شود اما می توان بدون نگرانی توسط افراد مجرب شرکت خود را به راحتی ثبت نمایید.

کلام آخر

در این مقاله با تمام مراحل ثبت شرکت سهامی خاص، شرایط ثبت و مدارک لازم و همچنین چالش ها و قوانینی که در این مسیر وجود دارد آشنا شدیم و می توان به راحتی این نتیجه را دریافت کرد که اگر در زمینه ثبت شرکت هیچ تجربه و یا اطلاعات کاملی ندارید منطقی تر است که انجام این مهم را به افراد متخصص در این زمینه بسپارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *